Pozvánka na výročnú členskú schôdzu 2015 (volebná)

Predseda MO APVV Bratislava V zvoláva v súlade s čl. 7 ods. 2 Stanov APVV členskú schôdzu. Členská schôdza sa uskutoční 15. januára 2015 (štvrtok) od 16:00 hod. v priestoroch DOPRASTAV SERVICES s.r.o., Košická 52, Bratislava v zariadení Doprastav a.s.
Program:
1, Otvorenie, privítanie hostí, organizačné veci a schválenie programu
2, Voľba návrhovej komisie, volebnej komisie a overovateľa zápisnice
3, Odovzdanie ocenení vyznamenaným členom MO APVV
4, Správa o činnosti predsedníctva MO APVV za rok 2014
5, Návrh plánu činnosti na rok 2015
6, Správa o hospodárení MO APVV Bratislava V za obdobie od 1.1.2014 do 31.12.2014 a návrh čerpania finančných prostriedkov na rok 2015
7, Správa o stave členskej základne
8, Revízna správa za roky 2012, 2013 a 2014
9, Príhovor hostí
10, Voľby nového predsedníctva (pripravte si aj vlastné návrhy)
11, Diskusia
12, Návrh a schválenie uznesenia
13, Spoločenské posedenie od 18:00 hod.

Poznámka:
     Záväznú účasť na členskej schôdzi potvrďte najneskôr do 9.1.2015 (priloženou návratkou na adresu Ing. Ján Čarnogurský, Vyšehradská 13, 851 06 Bratislava alebo e-mailom na Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.). V prípade, že sa pozvaný člen schôdze osobne nemôže zúčastniť, je potrebné, aby písomne odovzdal plnú moc inému členovi, ktorý bude na schôdzi prítomný. Na schôdzi treba uhradiť členský príspevok 14,-€ za rok 2015, čo je jedna z podmienok členstva. Ak sa na schôdzi nemôžete osobne zúčastniť, žiadame Vás, aby ste členský príspevok uhradili ešte pred konaním členskej schôdze predsedovi MO APVV alebo prevodom na č. účtu: 0633662872/0900, ale najneskôr do 31.3.2015. Z časových dôvodov odporúčame všetkým členom uhradiť členský príspevok v čase od 16:00 - 16:55 hod. Doprava na miesto konania je možná MHD č. 68 z Petržalky (vystúpiť na Košickej alebo pri trhovisku) alebo osobnými autami.

UPOZORNENIE:
     Členovia MO APVV, ktorí do 31.3.2015 nezaplatia členskú známku, budú písomným rozhodnutím o ukončení členstva v MO APVV bez vyzvania vylúčení podľa článku 8, ods. 6, písm. d) Stanov APVV.

N Á V R A T K A

Titul, meno a priezvisko: ............................................................
číslo preukazu: ........................
Záväzne ne - potvrdzujem svoju účasť na členskej schôdzi.

podpis

Výlet do Viedne

MO APVV Bratislava V organizuje jednodňový výlet do Viedne cez Viera tour. Kontakt: tel. 02/65428680 od 10:00 do 17:00 hod (pracovná doba), e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript.. Termín 26.11.2014 (streda) ale môže byť aj iný termín. Cena je 15 €. Členom MO APVV Bratislava V bude po predložení potvrdenia o zaplatení preplatené 7 €.
     Program:
Odchod o cca 8:00 hod. Po príchode do Viedne spoločná prehliadka pamiatok mesta so sprievodcom. Voľný program cca od 13:00 hod. Možnosť ochutnať dobroty a vianočný punč v atmosfére Vianoc. Odchod z VIedne cca o 18:00 hod.
     Bližšie informácie poskytne Ing.Vladislav Poluch, mobil: 0902 273310, e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

Pozvánka MO APVV Bratislava V

V zmysle plánu úloh na rok 2014 týmto Predsedníctvo MO APVV Bratislava V srdečne pozýva svojich členov aj s partnermi (partnerkami) na Guláš party 2014. Akcia sa uskutoční dňa 18.10.2014 od 12:00 hod. v priestoroch školského ihriska (pri nepriazdnivom počasí v priestoroch jedálne) Základnej školy, Dudova 2 v Petržalke (vedľa dostihovej dráhy).
     Pre zabezpečenie potrebného množstva guľášu a občerstvenia Vás žiadame o potvrdenie svojej účasti na e-mail adresu Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo Ján Joščák na č. telefónu 0949 171179, najneskôr do 10.10.2014. Prosíme o odovzdanie informácie aj členom, ktorí nemajú e-mail.
     Ďakujeme a tešíme sa na stretnutie.

Správa MO APVV Bratislava V

Krásne, slnečné počasie, výborný guláš a hojná účasť boli základom vydareného spoločnského stretnutia členov MO APVV Bratislava V. Uskutočnilo sa 6. októbra 2012 v areáli Základnej školy na Dudovej 2.
     Už hodinu pred stanoveným začiatkom akcie začali prichádzať prví účastníci. Spolu sa tu zišlo 150 členov MO, vrátane niekoľkých rodinných príslušníkov.
     Organizátori stretnutia a kuchári pracovali už od skorého rána. Priestory na posedenie pripravil miestny učiteľ a nás člen Peter Števík. Prípravu guláša mali na starosti šéfkuchári Václav Kudela a Vilma Rigová s pomocníkmi Čarnogurským, Joščákom, Bizubom, Náterom, Lofflerom, Adamcom, Gondorom, Seňanom a Bédim. Pripravili a servírovali guláš hovädzi a danieli. Na zapitie sa podávalo víno, pivo a nealkoholické nápoje. Ako predkrm boli chutné škvarkové pagáče. K dispozícii bol aj bufet, kde si mohli záujemcovia kúpiť aj niečo "tvrdšie", tiež rôzne slané pečivo, kávu a pod.
     Tohtoročná "guláš párty" bola jednou z najvydarenejších v doterajšej histórii MO. Svedčí o tom aj skutočnosť, že aj po jej oficiálnom ukončení ostalo v areáli niekoľko skupiniek v družnej debate. A mnohí účastníci sa lúčili so slovami, aby sa takého podujatie čím skôr zopakovalo.
     Fotografie si môžete pozrieť tu - foto Ing. Bizub, JUDr. Kudela.

Jozef Bernáth
podpredseda MO APVV Bratislava V

Pozvánka MO APVV Bratislava V

Výbor MO APVV Bratislava V srdečne pozýva svojich členov aj s partnerkami (partnermi) na posedenie pri guláši, ktoré sa uskutoční dňa 8.10.2011 od 10:00 hod. v priestoroch školského ihriska Základnej školy Dudova 2 (vedľa dostihovej dráhy).
     Podávať sa bude guláš a na občerstvenie pivo a víno. Poplatok je 2 € na osobu.
     Z dôvodu zabezpečenia potrebného množstva občerstvenia Vás žiadame o potvrdenie svojej účasti u p. Jozefa Bernátha na e-mail adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., resp. tel.: 02 62242185 alebo u p. Joščáka na mobil 0949 171179 najneskôr do 30.9.2011.

Poznávací zájazd po Prahe

Na základe predbežného záujmu prejaveného na januárovej členskej schôdzi zorganizoval výbor MO APVV Bratislava V, v spolupráci s cestovnou kanceláriou Onitrans, pre svojich členov trojdňový poznávací zájazd do Prahy.
     Samostatný zájazd sa napokon pre nedostatočný počet prihlásených neuskutočnil. Prijali sme preto ponuku CK Onitrans a umožnili naším členom a ich rodinným príslušníkom zúčastniť sa zájazdu do Prahy organizovaného touto cestovnou kanceláriou. Zájazdu sa v dňoch 1. - 3.7.2011 zúčastnilo šesť členov MO APVV a päť rodinných príslušníkov.
     A môžem snáď za všetkých povedať, že tento krok neoľutovali. I keď niektorí z nás boli v Prahe už niekoľkokrát, až teraz sme ju začali naozaj spoznávať. A nemusím azda ani pripomínať, že v Prahe je čo obdivovať. Vďaka za to patrí nášmu sprievodcovi JUDr. Ondrejovi Ňorbovi. Navštívili sme snáď všetky najvýznamnejšie pamiatky a pozoruhodnosti Prahy. Prechodili a prejazdili mesto krížom-krážom. Znalosti, prehľad a výklad Dr. Ňorbu boli excelentné, čo ešte umocnilo naše príjemné zážitky z pobytu v hlavnom meste Českej republiky.
     Je škoda, že napriek výhodným podmienkam sa tejto vydarenej akcie zúčastnilo tak máo našich členov a ich rodinných príslušníkov.
     Fotografie si môžete pozrieť tu.

Jozef Bernáth
podpredseda MO APVV Bratislava V.

"Guláš párty"

Predsedníctvo MO APVV Bratislava V zorganizovalo II. stretnutie členov aj s manželkami (partnerkami)  "Guláš party", ktoré sa uskutočnilo dňa 14.5.2011 od 10:00 hod. v priestoroch školského ihriska na Základnej škole na ul. Dudova 2 v Bratislave (vedľa dostihovej dráhy).
     Na organizácií akcie sa podieľali JUDr. Václav Kudela, Ján Joščák, Mgr. Peter Števík a Ing. Ján Čarnogurský.
     Od 8:00 hod. členovia MO v zložení Ing. Ján Čarnogurský a Mgr. Peter Števík s pomocníkmi (žiakmi základnej školy) nakrájali mäso, cibuľu a zakúrili pod kotol a začali variť guláš. Postupne prichádzali členovia MO s manželkami (partnerkami) a zapájali sa do práce. Na školskom dvore sa rozmiestnili stoly a lavice, pripravili sa taniere, lyžičky a chlieb, takže na 10.30 h bolo všetko pripravené na podávanie guláša.
     Na uvedenú akciu sa záväzne prihlásilo u p. Joščáka a JUDr. Štibranýho  celkom 44 členov a 22 rodinných príslušníkov a prišlo 46 členov a  22 rodinných príslušníkov. Zabezpečené bolo aj občerstvenie (víno, pivo, limonáda a minerálky. Počasie bolo príjemne a nálada vynikajúca.
     Akcia sa vydarila, guláš bol výborný o čom svedčí, že nič neostalo. V októbri chceme akciu zopakovať a dúfame, že vo väčšom počte.
     Záverom chcem poďakovať nášmu členovi  Mgr. Števíkovi, miestnemu školníkovi, ktorý vybavil priestory a bufet.
     Fotografie si môžete pozrieť vo Fotogalérii alebo priamo tu.

Zmena termínu zájazdu do Prahy

Miestna organizácia APVV Bratislava V oznamuje svojím členom, že samostatne plánovaný poznávací zájazd do Prahy v dňoch 10. - 12.6.2011 sa pre nedostatočný záujem neuskutoční.
     Členovia MO APVV a ich rodinní príslušníci, ktorí majú aj naďalej záujem o poznávací zájazd do Prahy, sa ho môžu zúčastniť s cestovnou kanceláriou Onitrans. Zájazd sa uskutoční v dňoch 1. - 3. 7. 2011. Podmienky a program zájazdu je podobný tomu, čo sme mali absolvovať v pôvodnom termíne. Cena zájazdu je 120,- €. Za člena MO APVV 50% poplatku (60,- €) uhradí MO APVV Bratislava V. Rodinní príslušníci hradia poplatok v plne výške. Pdbrobnejšie informácie o zájazde si môžete pozrieť na web stránke www.onitrans.sk.

Zraz účastníkov zájazdu je 1.7.2011 o 7:00 hod. na benzínovej pumpe OMV na Einsteinovej ulici pri Auparku v smere na Brno.

Záujemcovia o zájazd sa môžu prihlásiť u p. Jozefa Bernátha na e-mail: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript., resp. na mobil 0904 216941 alebo pevnú linku 02 6224 2185 do 28.5.2011. Pre zoznam na ubytovanie je potrebné uviesť: meno, priezvisko, titul, dátum narodenia (v prípade záujmu o poistenie aj rodné číslo), adresu trvalého pobytu, číslo občianského preukazu, resp. pasu.

Poplatok treba uhradiť osobne p. Jozefovi Bernáthovi, bytom Bratislava - Petržalka, Pifflova ul. č. 4 do 28.5.2011
     Kto nemá vystavený Európsky preukaz zdravotného poistenia, mal by zvážiť aj poistenie liečebných nákladov vo výške 4,20 € (je v tom zahrnutý aj storno poplatok).
     Záujemcovia o zájazd by sa mali nahlásiť čím skôr, lebo CK Onitrans bude počet účastníkov zájazdu napĺňať aj inými záujemcami.

predseda MO APVV Bratislava V

Veľký úspech Miroslava Baláža, člena MO APVV Bratislava V.

Bojnice mu vyšli nad očakávanie. Miroslav Baláž, štartujúci so znakom Asociácie policajtov vo výslužbe na svojom aute Renault Twingo, vyhral dňa 26.3.2011 prvý pretek majstrovstiev Slovenskej republiky v AutoSlalome v absolútnom hodnotení. Je to prvý krát v jeho káriére pretekára. Twingo a on fungovali na 101%. Veď porazil všetky tie Subaru, Hondy, Saxa, Lotus atď.. Pretek bol v rámci autoslalomu zatiaľ najťažší v jeho kariére. Fotografie si môžete pozrieť tu.
     Pripájame sa ku gratulantom a prejeme mu ďalšie skvelé úspechy pri prezentovaní APVV.

predseda MO APVV Bratislava V.

Výbor MO APVV Bratislava V. srdečne pozýva svojich členov aj s partnermi (partnerkami) na guláš party, ktorá sa uskutoční dňa 14.5.2011 od 10:00 hod. v priestoroch školského ihriska na Základnej škole na ul. Dudova 2 v Bratislave (vedľa dostihovej dráhy).
     Bude podávaný guláš a k občerstveniu pivo a víno. Poplatok je 2,- € na osobu.
     Vzhľadom na potrebu zabezpečenia potrebného množstva občerstvenia Vás žiadame o potvrdenie svojej účasti na e-mailovej adrese Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript. alebo Ján Joščák na č. telefónu 0949 171179, najneskôr do 31.4.2011.