Za posledných 6 rokoch sa už stalo tradíciou, že v „Pláne činností“ si okrem iného naši členovia odsúhlasujú aj položenie kytice kvetov  pri mohyle M. R. Štefánika, slovenského vedca, politika, diplomata, vojenského generála a od roku 2019 aj „NAJVÄČŠIEHO SLOVÁKA. V tomto roku Predsedníctvo MO Bratislava II zorganizovalo položenie kytice a uctenie si jeho pamiatky 10. mája z príležitosti 103. výročia jeho tragickej udalosti.

Pripomíname si túto udalosť aj preto, že bratislavské letisko, kde Štefánik zahynul a ktoré nesie aj jeho meno, leží na území obvodu Bratislava II., kde má naša miestna organizácia svoju pôsobnosť a predovšetkým i z toho dôvodu, že jeho pamiatka a úcta, nám nie je ľahostajná.
     Po celkovom pietnom akte a odfotografovaní, sme akciu zakončili krátkym posedením v blízkom gastro zariadení  na námestí v Ivanke pri Dunaji. Tam si všetci prítomní členovia pochutili na najlepšom langoši v ďalekom okolí a v prijemnej atmosfére si mohli aj konečne po dvoj ročnej absencii z dôvodu pandémie posedieť, občerstviť sa, porozprávať a pospomínať na minule krásne časy.
     Fotografie si môžete pozrieť tu.

Ing. Jozef Králič
predseda MO APVV Bratislava II