Dňa 23.6.2022 sa po dvojročnej pauze uskutočnil pod záštitou prezídia APVV v poradí už VI. ročník krajskej súťaže trojčlenných družstiev MO APVV z Prešovského kraja vo varení guláša. Spoluorganizátorom prezídia APVV bola v tomto roku MO APVV Stropkov. Počasie sa vydarilo a akcia bola úspešná aj vďaka vytvoreniu ideálnych podmienok a materiálnej pomoci predsedníctva MO APVV Stropkov. Už od začiatku súťaže (10:00 h) robili súťažiacim zvukovú kulisu dvaja harmonikári.

Do súťaže vo varení gulášu sa prihlásilo všetkých 7 miestnych organizácií z Prešovského kraja. Na súťaži  boli prítomní aj predsedovia MO Bardejov, Svidník, Prešov a Stropkov. Každé družstvo malo tričká s logom APVV a s názvom svojej miestnej organizácie a aj iné odevné doplnky vhodné na takúto akciu (zástera a čiapky s logom APVV), ktoré zabezpečilo prezídium. V hodnotiacej komisii bola dve profesionálne kuchárky a prezident APVV. Predložené vzorky jednotlivých družstiev boli označené tak, že bola zabezpečená plná objektivita pri ich posudzovaní nezávislou komisiou.
     Komisia určila poradie a aj víťaza, ktorý získal putovný pohár na ďalší rok takto: 1. MO Svidník 2. MO Stropkov 3. MO Bardejov. Na ostatných miestach sa umiestnili  družstvá bez určenia poradia. Družstvá na prvých troch miestach získali poháre, všetky družstvá diplomy a každý súťažiaci aj čiapku s logom APVV.
     Ceny odovzdali prezident APVV a predseda MO BA Stropkov. Na vyhodnotení súťaže sa zúčastnili aj  riaditeľ OR PZ vo Svidníku a náčelník Mestskej polície v Stropkove.
     Účastníci sa dohodli, že spoluorganizátorom prezídia ďalšieho, v poradí už VIII., ročníka bude MO APVV Svidník. Fotografie si môžete pozrieť vo fotogalérii.

prezídium APVV